Spring naar inhoud

Over Ons

De voornamelijke reden dat migranten in Nederland, overeind kunnen blijven en houvast hebben komt door maatschappelijk culturele organisaties. Moskeeën, dragen een grote rol bij het vasthouden van onze identiteit als moslim. Het is een sociale omgeving waarbij wij onze vreugde en verdriet met elkaar delen. Moskeeën zijn de tuinen, markten en bazaren van de hemel.
Het zijn de eminente paleizen van deze wereld.

Mensen krijgen goede service tot hun beschikking en dit zal leiden tot het bevorderen van de mens in hun kwaliteiten. Een belangrijke vestiging die beschikt over de bovengenoemde eigenschappen is de Ayasofya moskee in Delfshaven. In 1989 is de organisatie “Selam Genclik” ontstaan, in 1990 is er een stuk terrein gekocht op de Mathenesserdijk 357 en een jaar later is in 1991 de Ayasofya moskee gebouwd. Islamitische stichting is op het moment actief en verleent goede service.

De stichting Ayasofya heeft 5 afdelingen, bestaande uit een hoofdafdeling, jongeren, vrouwen, jeugd meisjes en de kinderafdeling.

Jongeren: De Jongeren afdeling van Stichting Ayasofya heeft zijn eigen plek.
Het doel is de moslimjongeren, de juiste waarden en normen mee te geven en zodoende zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomst in de Nederlandse samenleving.

Vrouwen: De vrouwen afdeling, heeft als doel religieuze en culturele activiteiten te organiseren. Hierbij wordt ook de plaats van de vrouw in de samenleving zo goed mogelijk gewaarborgd, gerespecteerd en beschermd.

Meisjes Jeugd: Onze jonge meisjes hebben als doel samen door behoud van hun identiteit, samen ervoor te zorgen dat ze een zo hoog mogelijk opleidingsniveau gaan handhaven. Hiernaast worden er ook religieuze en culturele activiteiten georganiseerd voor onze jonge meisjes.

De kinder club: De kinderclub heeft als doel onze kinderen spelenderwijs en met het gebruik van visuele en audio technologie, hun relevante informatie aan te leren. Hierbij wordt aandacht gegeven aan de volgende onderdelen: manuele vaardigheid,geloof, geschiedenis, en proberen het kind zelfvertrouwen te geven.

Onderwijs: De stichting Ayasofya bied gespecialiseerde cursussen voor jongens en meisjes tussen de 4-18 jaar. Kinderen en jongeren worden voorbereid op de basis- en middelbare school. Er is onder andere ook steun om de toekomstplannen van onze jongeren te realiseren.

 

photo  NIF  ayasofyalogoa